Çocuklarla Viyana Gezi Rehberi

Bilirsiniz çocuklarla turistik/kültür gezisi yapınca onların da hoşuna gidecek birşeyler yapmak gerekiyor ki, onlar da keyif alsın değil mi? Viyana bu konuda hiç sıkıntı yaşamayacağınız bir yer.

Bizim çoğu gezimizde yanımızda Bir Küçük Gezgin’in arkadaşları olduğu için çocuklar her daim hayatlarından memnun oluyorlar ve sıkıntı yaşamıyoruz ama diğer yazılarımı da okuduysanız biliyorsunuzdur, ben yine de onları hiç unutmuyorum! Gerçi bu kez uzun zamandır ilk kez arkadaşsız gerçekleştirdik bir geziyi ve inanın anlatacağım aktiviteler çok kurtarıcı oldu!

Viyana Hayvanat Bahçesi

Viyana’da çocuklarla yapılacak aktivitelerin yıldızı kesinlikle hayvanat bahçesi. Dünya’nın hala işlevini koruyan en eski hayvanat bahçesi ünvanına sahip ve birçok kez de Avrupa’nın en iyisi seçilmiş durumda.

Viyana’da gezilecek ve görülecek yerleri anlattığım yazımda bahsettiğim gibi hayvanat bahçesi Schönnbrunn Sarayı’nın bahçesinde yer alıyor. Hayvanat bahçesinin binaları bile Barok tarzda ve çok şık.

Binaların güzelliğine doğal ortamın güzelliği de eklenince Viyana Hayvanat Bahçesi çocuklar kadar yetişkinler için de çok cazip bir yer haline geliyor bence. O kadar yeşil ki, bir bölümünü gezerken kendinizi ormanda yürüyüşe çıkmış hissedebiliyorsunuz.

Tahmin edebileceğiniz gibi hayvan çeşitliliği ve ortamları da çok iyi. Kutup ayısından pandaya, egzotik kuşlardan fillere kadar birçok hayvanı görme şansınız oluyor. Maalesef Ankara’daki hayvanat bahçesi kapandığı için ve Bir Küçük Gezgin en son 3 yaşındayken Amsterdam’daki hayvanat bahçesine gittiği için (yazısı burada) hiç birşey hatırlamıyordu. O kadar heyecanlandı ve mutlu oldu ki anlatamam!

Viyana Hayvanat Bahçesi’ni görmek isterseniz gezinizin en az yarım gününü ayırmanız gerekeceğini unutmayın. Schönnbrunn Sarayı’nı ve bahçesini de detaylı gezelim derseniz tam gününüzü rahatlıkla burada geçirebilirsiniz. Fazlaca yürüme olacağı için Saray bahçesi içinde tur atan Panorama treni kullanmanızı öneririm. (Yine ilk Viyana yazımda anlatmıştım)

Schönnbrunn Sarayı Çocuk Müzesi

Hayvanat Bahçesi ile kombinleyebileceğiniz bir başka çocuk aktivitesi ise Schönnbrun Sarayı’nın Çocuk Müzesi. Bu müzede çocuklar imparatorluk zamanındaki çocukların günlük hayatının nasıl olduğunu, neler yediklerin, nasıl giyindiklerini öğrenebiliyorlar. Hatta asillere layık bir ziyafet sofrası hazırlayıp, prens veya prensesler gibi giyinebiliyorlar. Bizim gezgin 8 yaşında KOCAMAN(!) bir kız olduğu için prenses olayıyla ilgilenmedi ve biz de gitmedik ama daha küçükler için çok eğlenceli olabilir diye düşünüyorum.

Akvaryum (Haus des Meeres/Deniz Evi)

Avusturya’nın en büyük akvaryumu olan Haus des Meeres çok ilginç bir şekilde yatay olarak değil de dikey olarak inşa edilmiş, 35metre yüksekliğinde bir binanın içinde yer alıyor. Deniz canlısı çeşitliliği fazla olsa da, özellikle köpekbalıkları küçük olduğu için Bir Küçük Gezgin ve benim için de hayal kırıklığı oldu doğrusu. Özellikle de İstanbul’da güzel bir akvaryum varken zamanınızı buraya ayırmaya değmez bence. Diğer taraftan da şehrin çok merkezi bir yerinde ve Marielhilfer alışveriş caddesinin bitişiğinde olduğu için, o bölgede gezerken, çocukları eğlendirmek için uğranabilir. Bu arada Benim en çok tropik ortam yaratılan ve içeride maymunların serbest gezdiği katlar hoşuma gitti!

Viyana Akvaryumu’nun farklı bir özelliği daha var: en güzel şehir manzarası olan noktalardan bir tanesi. Manzaralı terasına, akvaryum için giriş bileti almadan binanın dış tarafındaki 192 basamaklı merdiveni tırmanarak da ulaşabiliyorsunuz.

Prater

Aslında Prater çok büyük bir park alanı ve parka giriş ücretsiz. İçerisinde ise ilk Viyana yazımda bahsettiğim Viyana’nın sembolik yapılarından olan dönme dolap, Dünya’nın en eski luna parkı, Planetaryum gibi çocukların da büyüklerin de ilgisini çekebilecek eğlenceli aktiviteler bulunuyor. Eğer denk gelirseniz Viyana Oktoberfest de yine bu parkta gerçekleştiriliyor. Kışları da sirk kuruluyor.

Biz ayrı bir yazının konusu olacak Oktoberfest için gitmiştik. Yoksa 4 günlük gezimizde zaman ayırmayabilirdik diye düşünüyorum. Belki sirke gidebilirdik ama yine de çocuklar için güzel bir aktivite…

Yazımı Hayvanat Bahçesi’nden fotoğraflarla tamamlamak istiyorum. Giderseniz umarım Viyana’da çocuklarla güzel vakit geçirirsiniz ve umarım bu yazım işinize yarar. Sevgiler…

 

 

 

 

Bir Yorum Bırakın