Cennet Köy Hallstatt

Hallstatt öyle bir yer ki gezmek için rehbere, araştırmaya hiçbir şeye ihtiyacınız yok! Sadece orada bulunmanız, o doğayı, huzuru ve sakinliği içinize çekmeniz, kalbinize ve hafızanıza kazımanız yeterli! O yüzden ben bu yazımda sizi bol fotoğraflarla Hallstatt’a ışınlamayı hedefliyorum, ama tabii ufak tefek ipuçlarından da mahrum bırakmayacağım :)

Hallstatt aslında ahşap evlerden oluşan, 900 kişinin yaşadığı küçücük tipik bir Avusturya Alpleri kasabası.. Ki zaten hep bahsediyorum bu köylerin hastasıyım! Hallstatt’ı diğerlerinden ayıran özellik ise, Dünya çapında aşırı ünlü olması ve Çin’de bir kopyasının bile yapılmış olması haricinde; kasabanın dağlarla çevrili güzeller güzeli bir gölün kenarındaki dik bir yamaca kurulmuş olması… Bunun sonucunda da her yöne manzaranın nefes kesici olması!

Kasabanın ana yürüyüş yolu göl kenarı boyunca uzanıyor ve bir ucundan bir ucuna yürümeniz en fazla yarım saat sürüyor. Tabii manzaraya dalıp gitmezseniz! Bu yol üzerine yürürken kasabanın minicik ana meydanından da geçmiş oluyorsunuz ama tabii siz siz olun arka sokaklara da girmeden, tepeye doğru tırmanmadan dönmeyin.

Eğer bizim gibi kışın tam ortasında gitmezseniz funikulerle seyir terasına çıkabilir, Hallstatt’ın müthiş manzarasını kuş bakışı da görebilirsinize. Tabii bir de Hallstatt’ın en turistik aktivitesi olan Dünya’nın en eski tuz madenini de gezebilirsiniz (7000 yıllık!!). Bununla ilgili tüm ayrıntılar şu bağlantıda… https://www.salzwelten.at/en/

Eskiden tuz tüm dünya çapında en değerli kaynakmış. Devletlerin en önemli gelir kaynağı tuzmuş; tuzla ticaret yapılır, örneğin Fransa’da tuz vergisi toplanır, hatta Romalılar zamanında tuzla maaş ödenirmiş (“salary” kelimesinin kökeni). Dolayısıyla Hallstatt tarihte çok önemli bir yere sahipmiş. Avrupa’nın da en eski kasabalarından bir tanesiymiş. Hatta tarihte bir döneme Hallstatt dönemi deniliyormuş!

Gelelim gezinizi kolaylaştıracak ip uçlarına!

  • Hallstatt Salzburg ve Avusturya’daki birçok kayak bölgesine çok yakın. Yarım gün bile ayırsanız rahatlıkla gezebilirsiniz. Manzara yaz da olsa kış da olsa muhteşem. Gezi planınıza eklemeyi unutmayın
  • Fotoğraf merakınız olmasa bile Hallstatt’da fotoğrafçı kesilmemeniz imkansız. En iyi fotoğraf noktaları, yay şeklinde olan yürüyüş yolunun, her iki uç noktası. Dergilerde ya da instagramda gördüğünüz klasik Hallstatt fotoğrafı ise kuzey uçtan yakalanabiliyor. 

  • Gölün kenarında manzaraya karşı keyif yapmak için adresiniz Seecafe
  • Leziz hamur işleri içinse Bir Küçük Gezgin’in bile ara ara donutlarını andığı Maislinger‘de mola vermelisiniz.

 

 

7 thoughts on “Cennet Köy Hallstatt

  1. Okurken ve resimlere bakarken ordaymış gibi. çok sey kaybetmiş gibi.keşkeeelerle sonuna geldim harika harika

  2. Selam. Emeğini, ellerine sağlık, bir gezginci olarak, mutluluk duydum, gezi listeme ekledim.
    Sevgiler.
    Mehmet Öget

    • Merhaba! Hallstatt’ın çevresindekileri diyorsanız hayır. Genel olarak Alpler’den bahsediyorsanız zaten kayak tatilindeydik Hallstatt’a gezi düzenlediğimizde :)

Bir Yorum Bırakın